Diana Șoșoacă: Ucraina are teritorii care nu îi aparțin. România, o colonie
Senatoarea Diana Șoșoacă a provocat noi controverse după ce a avut o ieșire anti-occident într-un interviu pentru EurAsia Daily în care a precizat că România este o colonie.
Senatoarea Diana Șoșoacă a provocat noi controverse după ce a avut o ieșire anti-occident într-un interviu pentru EurAsia Daily în care a precizat că România este o „colonie”. În ceea ce privește Ucraina, senatoarea Șoșoacă a spus că aceasta deține teritorii care “nu-i aparțin”.
„România nu este partener strategic al USA, pentru că o astfel de poziție ar însemna egalitate în drepturi și obligații. În concepția SUA, România este o palmă de pământ pe care o folosește după bunul său plac, în funcție de interesele sale și în momentele interesante pentru ei. România nici măcar colonie nu este, pentru că o colonie are drepturi”, a susținut senatoarea, potrivit adevarul.ro.
În cadrul interviului, senatoarea mai susține că Ucraina ar trebui „să iasă din logica războiului și să se așeze la masa negocierilor”, iar „problema Ucrainei este că deține teritorii care nu îi aparțin” și „trebuie să renunțe la teritoriile pe care le deține de la alte națiuni”.
„Faptul ca NATO și UE s-au implicat într-un război care nu le aparține, iar nouă românilor nici atât, denotă faptul că este o mișcare de distrugere a Rusiei, a ortodoxiei, ceea ce nu au reușit nici la noi, nici la ruși, prin ONG-urile sorosiste active de zeci de ani”, a mai susținut senatoarea.
În legătură cu Republica Moldova, Șoșoacă a criticat-o pe Maia Sandu și a spus că există riscul ca Chișinăul să fie atras în război: „Am atras atenția de mai multe ori asupra pericolului ca Moldova să fie atrasă în conflict, iar acest lucru reprezintă un risc real atâta vreme cât președintele Moldovei este pupila lui George Soros, adică Maia Sandu”, a spus senatoarea, susținând că „același pericol paste și România care, pe aceeași filieră a vulturilor războiului care pur și simplu încurajează extinderea conflictului, este împinsă înspre o decizie catastrofală de a se implica în conflict”.