Fostul deputat Mihail Boldea va face Revelionul la închisoare
Dostului deputat Mihail Boldea a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune şi spălare de bani.
Sentinţă grea în dosarul înşelăciunilor imobiliare în care apare şi numele fostului deputat de Galaţi Mihail Boldea. Acesta a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune şi spălare de bani.
Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au pronunțat, marți, decizia definitivă în cazul fostul deputat Mihail Boldea. Este vorba despre dosarul în care fostul deputat de Galați a fost acuzat de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat și mai multe fapte de înșelăciune. Ancheta în acest dosar a început în anul 2012, când procurorii DIICOT Galați au efectuat și mai multe percheziții domiciliare, anunţă jurnaliştii de la viata-libera.ro.
După finalizarea anchetei, procurorii au trimis dosarul în instanță, iar după opt ani a fost pronunțată și decizia definitivă. Magistrații Înaltei Curți au admis un singur apel, cel declarat Mihaela Cristina Bolboceanu, menținând restul condamnărilor dispuse de judecătorii de la Curtea de Apel Iași.
Așadar, după judecarea apelului, judecătorii au decis achitarea Mihaelei Bolboceanu, care fusese anchetată pentru aderare la un grup infracțional organizat, complicitate la spălare de bani, complicitate la mărturie mincinoasă în formă continuată, complicitate la fals intelectual în formă continuată și uz de fals. Totodată, a fost ridicat sechestrul asigurător instituit asupra tuturor conturilor bancare, în lei și valută, ale Mihaelei Bolboceanu.
Judecătorii de la Curtea Supremă au respins, "ca nefondate, apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Iaşi şi de inculpații Boldea Mihail, Boza Bogdan Alexandru, Petrea Elena, Tănase Petrică, Pohrib Eduard, Caranfil Costică, Vrânceanu Arthemis Cecilia şi Vrânceanu Tudorel, precum şi de părţile civile Toniţă Valentin Gelu şi Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Galaţi", se arată pe portaul Curții Supreme.
În urma procesului, inculpaţii vor trebui să despăgubească mai multe persoane, una dintre ele cu aproape 220.000 de euro.
În cazul lui Mihail Boldea, judecătorii au menţinut sechestrul asigurător pentru unele bunuri. Este vorba despre un apartament cu patru camere, cu valoarea de impunere 189.658,03 lei; un apartament cu două camere, având valoarea de impunere 138.879,36 lei; un garaj, având valoarea de impunere 6.208,12 lei; teren curţi construcţii în suprafaţă de 752 mp şi casă de locuit edificată pe acesta; 1.748 mp de teren arabil, conturi bancare în lei şi valută deschise la Raiffaisein Bank, OTP Bank şi CEC Bank. Tot sub sechestru au rămas nouă ceasuri de mână, bijuterii şi obiecte de podoabă, până la concurenţa sumei totale reprezentând despăgubiri civile stabilite în sarcina inculpatului prin prezenta hotărâre, la care se adaugă sumele de bani confiscate şi cheltuielile judiciare.
Ciudat, în acest proces în care Primăria Galaţi a pierdut un teren în valoare de 300.000 de euro şi un imobil de 224.000 de lei, Primăria nu s-a constituit parte civilă. Asta înseamnă că nu îşi va recupera nici banii, nici terenul şi imobilul.