George Măndilă: Festivalul de Muzică Ușoară este o parte din spiritul și eleganța stațiunii
Mamaia, perla litoralului românesc, a retrăit, în acest sfârșit de săptămână, strălucirea zilelor sale de glorie.
Mamaia, perla litoralului românesc, a retrăit, în acest sfârșit de săptămână, strălucirea zilelor sale de glorie. După o pauză de 11 ani, Festivalul de muzică ușoară s-a reîntors pentru a-și celebra impresionantă ediție jubiliară, cea de-a 60-a. Nostalgia și emoția au inundat Piațeta Perla, unde mii de spectatori s-au adunat pentru a asista la renașterea unui simbol muzical și cultural emblematic pentru România.
Cele mai cunoscute șlagăre ale muzicii ușoare românești au răsunat în trei seri de spectacol absolut și au purtat audiența într-o călătorie în timp, printr-un repertoriu vast, care înglobează istoria ultimilor 60 de ani ai stațiunii. Alături de stelele muzicii ușoare românești, Festivalul a adus pe legendara sa scenă și cele mai promițătoare voci ale noii generații, o simbioză perfectă între trecut și prezent.
"Este vital pentru Mamaia, stațiunea cu cea mai bogată istorie de pe litoralul românesc, să își păstreze reperele culturale. Festivalul de Muzică Ușoară este mai mult decât un eveniment muzical, este o parte din spiritul și eleganța stațiunii. Ne bucurăm nespus de această nouă pagină a poveștii sale fascinante și suntem determinați să asigurăm continuitatea acestui eveniment în fiecare an, de acum înainte.", spune George Măndilă, președintele OMD Mamaia-Constanța.
Ediția de gală a Festivalului de muzică ușoară a reamintit de zilele în care Mamaia era nu numai un reper turistic, ci și un nucleu cultural vibrant. Prin aducerea acestor evenimente în actualitate, stațiunea redevine, pe lângă cea mai căutată destinație de vacanță din România, și un spațiu unde arta, istoria și turismul se îmbină în mod armonios.
Organizatorii și susținătorii promit că, începând cu anul viitor, festivalul va ocupa un loc permanent în agenda evenimentelor din Mamaia, reafirmându-se ca principalul punct de atracție pe litoral, în ultimele zile ale lunii august. Astfel, cea mai emblematică manifestare artistică românească va redeveni reperul cultural central al stațiunii atât pentru turiști, cât și pentru constănțeni, indiferent de vârstă sau generație.