Încep scufundările simulate la Centrul de Scafandri Constanța, folosindu-se cel mai performant sistem din Europa

Noul Sistem de Scufundare Simulată LH-300 care a intrat în dotarea Centrului de Scafandri din Constanţa la finele anului 2022 îşi începe oficial activitatea, odată cu debutul cursului de scafandru lucrător subacvatic.

Încep scufundările simulate la Centrul de Scafandri Constanța, folosindu-se cel mai performant sistem din Europa
Foto: navy.ro


Noul Sistem de Scufundare Simulată LH-300 care a intrat în dotarea Centrului de Scafandri din municipiul Constanţa la finele anului 2022 îşi începe oficial activitatea, odată cu debutul cursului de scafandru lucrător subacvatic, au informat marţi Forţele Navale Române.

Sistemul de scufundare simulată de la Constanţa este cel mai performant din Europa şi este produs în ţara noastră.
"La Centrul de Scafandri din Constanţa se află cel mai performant sistem de scufundare simulată din Europa. Acesta a fost inaugurat în luna noiembrie 2022, cu prilejul sărbătoririi a 55 de ani de la înfiinţarea primei structuri de scafandri din România. Sistemul este produs în ţara noastră şi este complet automatizat, conferind un grad de siguranţă maximă scafandrilor în timpul testelor şi antrenamentelor. Acesta dispune de un simulator şi două barocamere mobile, dintre care una pentru scufundări până la adâncimi de 300 de metri. Noul sistem are o capacitate totală de 18 locuri pentru pregătirea scafandrilor şi dispune de facilităţi pentru tratarea victimelor unor accidente de scufundare", se arată într-un comunicat de presă transmis de Forţele Navale Române.
Planificat pe durata a 12 săptămâni, în perioada 6 februarie - 28 aprilie, cursul urmăreşte să formeze competenţele profesionale necesare scafandrilor pentru a executa scufundări cu alimentare de la suprafaţă cu aer sau cu amestecuri gazoase respiratorii, la adâncimi cuprinse în marja 30 - 50 de metri.
Conform sursei citate, Centrul de Scafandri este o componentă a Forţelor Navale Române cu o experienţă în domeniu de peste 55 ani, singura autoritate naţională din România abilitată în brevetarea scafandrilor profesionişti şi în autorizarea companiilor şi instituţiilor care desfăşoară activităţi în domeniul scafandreriei.