Mai multe proiecte iniţiate de Decebal Făgădău au fost dezbătute în cadrul ultimei şedinţe din actualul mandat al Consiliului Local
63 de proiecte iniţiate de primarul Decebal Făgădău au fost dezbătute astăzi în cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Local al municipiului Constanța din mandatul 2016-2020
Consilierii locali municipali au fost convocaţi, pe data de 21 septembrie, în ultima şedinţă de consiliu din acest mandat.
63 de proiecte iniţiate de primarul Decebal Făgădău au fost dezbătute astăzi în cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Local al municipiului Constanța din mandatul 2016-2020. Un singur proiect de hotărâre a fost retras și 7 votate împotrivă.
Proiectele au vizat următoarele teme principale de interes local: premierea elevilor care au obţinut media 10 la examenul național de bacalaureat şi a profesorilor îndrumători, extinderea programului Respect şi a facilităţilor la transportul public de călători, dezvoltarea turismului şi a reţelei CT Bus în mai multe localităţi din cadrul Zonei Metropolitane Constanţa, atribuirea de terenuri pentru cetăţenii de onoare ai municipiului Constanţa.
"În ultima şedinţă din actualul mandat al Consiliului Local am aprobat mai multe proiecte importante pentru orașul nostru. Astfel, 5 elevi care au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat alături de cei 16 profesori îndrumători vor fi recompensaţi fiecare cu câte 1.000 lei pentru perfomanţa educaţională deosebită. Peste 6.000 de constănţeni vor beneficia, în plus, de la 1 septembrie, de tichetele din cadrul programului Respect, prin majorarea plafonului de la 1.610 lei, la 1.840 de lei. Pentru a compensa pierderea gratuităţii pe liniile CT Bus de către un număr important de pensionari, am corelat plafonul pentru care se acordă facilităţi cu creşterea punctului de pensie, astfel că valoarea acestuia a fost majorată până la 2.100 lei.
De asemenea, am aprobat înființarea Organizației de Management al Destinației Mamaia – Constanța. Turismul trebuie să fie unul dintre principalele motoare ale dezvoltării economice a oraşului nostru, însă acest lucru nu poate deveni realitate fără colaborarea între autoritatea publică locală și reprezentanții mediului de afaceri într-un parteneriat public privat, lucru pe care l-am rezolvat astăzi prin înfiinţarea acestei asociaţii.
Poate cel mai important punct aflat pe ordinea de zi de astăzi a fost Constituirea „Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Transport Public Constanța”.
Structura pe care am creat-o astăzi va genera o reţea integrată de transport, eficientă din punct de vedere al costurilor, și care va îmbunătăți consistent accesibilitatea cetățenilor din Zona Metropolitană la serviciile de transport public, într-o primă etapă în localităţile Năvodari, Cumpăna, Ovidiu și Mihail Kogălniceanu", a declarat Decebal Făgădău.
Făgădău a mulțumit în final consilierilor locali pentru activitatea depusă în ultimii patru ani.
"Nu în ultimul rând, în semn de recunoaştere pentru meritele incontestabile pe care şi le-au adus la dezvoltarea municipiului Constanţa, am atribuit astăzi, 12 terenuri pentru cetăţenii de onoare ai municipiului Constanţa. Le mulţumesc pe această cale tututor consilierilor locali pentru activitatea depusă în ultimii patru ani, în special majorităţii formate din PSD şi PMP, cu aportul punctual al consilierului independent Andrei Popescu. Alături de ei am făcut Constanţa normală. Datorită lor municipiul nostru are viitor", a mai declarat Decebal Făgădău.