Prima persoană vaccinată, o asistentă medicală de la Institutul Matei Balş din Bucureşti

Prima persoană care a fost vaccinată la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” este Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă

Prima persoană vaccinată, o asistentă medicală de la Institutul Matei Balş din Bucureşti
Foto: News.ro


Campania de vaccinare anti-COVID a început. Prima persoană care a fost vaccinată la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” este Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.
Asistenta medicală Mihaela Anghel a fost vaccinată, iar la final colegii ei au aplaudat.
Asistenta este printre primele cadre medicale care au îngrijit primul pacient confirmat cu Covid-19 din România. Este vorba de tânărul de 25 de ani din Gorj, care a fost confirmat cu COVID-19 în luna februarie, după ce a intrat în contact cu un italian pozitiv.

Mihaela Anghel spune că se simte privilegiată că a fost aleasă să fie prima persoană vaccinată în România. 
Am fost foarte privilegiată că am fost aleasă să fiu prima vaccinată în România. Nici nu ştiam cu ce ne confruntam, uşor uşor ne-am obişnuit. Suntem şi noi afectaţi de pierderea pacienţilor, este emoţionant pentru fiecare. Nu m-am întrebat nicio secundă de ce am fost eu aleasă. Am spus „da” şi am venit aici. Nu a durut absolut deloc, este cel mai nedureros vaccin pe care l-am facut pana acum. Românii să deschidă ochii, să nu mai aştepte să se îmbolnăvească ei sau apropiaţii lor, să vină să se vaccineze. Sper ca în scurt timp să scăpăm de această problemă. Următoarea doză de vaccin o voi primi în maximul 21 de zile. Cel mai greu a fost la început când nu am putut sta alături de familie, să stăm izolaţi. Apoi să stăm costumaţi. A fost un caz care m-a impresionat, un pacient în vârstă de 33 de ani care a stat la noi în ATI, din păcate nu s-a putut face nimic”, a fost prima declarația a asistentei după vaccin.
Cele 10.000 de doze ale vaccinului BioNTtech/Pfizer au fost aduse sâmbătă la Institutul Cantacuzino din Capitală. 
România va beneficia în total 10 milioane de doze de vaccin, urmând să primească săptămânal între 140.000 şi 150.000 de doze. Următoarea tranşă de 144.000 de doze de vaccin va ajunge în 28- 29 decembrie.
În România, vaccinarea, coordonată de medicul Valeriu Gheorghiță, include, în această primă fază, cadre medicale din 10 spitale din țară.