Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa va fi reabilitat termic din fonduri europene

Consilierii locali au votat un proiect pentru demararea lucrărilor de reabilitare termică a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa

Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa va fi reabilitat termic din fonduri europene


Consilierii locali au participat miercuri, 29 aprilie a.c., la ședința de consiliu, fiind supuse la vot 41 de proiecte de pe ordinea de zi. Aceștia au votat un proiect pentru demararea lucrărilor de reabilitare termică a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, proiect în valoare de 25 de milioane de lei sau a mai multor unități de învățământ din municipiul Constanța. 

„Poate cel mai important subiect este unul la care noi lucrăm de multă vreme, este vorba despre reabilitarea termică, practic schimbarea în întregime a mecanismului de funcţionare a Spitalului Clinic de boli Infecţioase Constanţa. De mai mulţi ani de zile ne chinuim cu acest proiect şi iată că a venit timpul ca astăzi, cu ajutorul fondurilor europene, să aprobăm un proiect în valoare de 25 de milioane de lei. Spitalul nostru are oameni inimoşi. Avem o echipă care lucrează unit, zi de zi, şi se luptă, astfel încât fiecare pacient să aibă o şansă reală la viaţă. Sunt mândru de această echipă, sunt mândru de performanţa lor”, a declarat primarul Decebal Făgădău.
Execuția lucrărilor se estimează pe o perioadă de 33 de luni, cuprinzând: izolarea termică a fațadei, hidroizolație aplicată pe acoperiș, înlocuirea instalației de distribuție, montarea de debitmetre, sisteme alternative de producere a energiei electrice, aparate de climatizare, modernizarea instalației de iluminat, etc..
Tot astăzi a fost aprobat un proiect privind închirierea unui spațiu pentru găzduirea uneia dintre creșele din municipiul Constanța dar și amenajarea unui nou parc, la intrarea dinspre Ovidiu, aproape de intersecția dintre bulevardele Tomis și Aurel Vlaicu.
“Încheiem un sezon rece, 2019-2020, care a însemnat un preț de 250 de lei per gigacalorie și preluarea magistralelor de la Electrocentrale și transmiterea lor către RADET, până la accesarea de fonduri europene pentru modernizare. În acest sens, intervenind la fiecare avarie,  echipele RADET au lucrat la reducerea pierderilor de la 390 tone/h la 130 tone/h “.
De asemenea, au fost aprobate mai multe proiecte pentru modernizări şi dotări la Şcoala nr. 7 „Remus Opreanu”, Liceul „Traian” şi Liceul „Decebal”.