Victor Piţurcă și directorul Romarm au fost reţinuți de DNA

Fostul selecţioner al echipei naţionale de fotbal Victor Piţurcă a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar privind achiziţia de produse medicale în pandemie.

Victor Piţurcă și directorul Romarm au fost reţinuți de DNA


Fostul selecţioner al echipei naţionale de fotbal Victor Piţurcă a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar privind achiziţia de produse medicale în pandemie, au precizat, luni, pentru Agerpres, surse judiciare.

Potrivit aceloraşi surse, în dosar a mai fost reţinut şi directorul general al Romarm, Gabriel Ţuţu. 
Cei doi au fost reținuți într-un dosar în care este anchetată achiziția de măști neconforme ce au fost livrate în spitalele Ministerului Apărării (MApN), relatează G4Media.
Potrivit publicației, fostul selecționer și-ar fi exercitat influența pentru a-i facilita fiului său, Alexandru Pițurcă, accesul la contractul încheiat cu Ministerul Apărării, în valoare de 11 milioane de lei.
Libertatea a relatat anul trecut că tranzacția a fost încheiată în aprilie 2020, perioadă în care se desfășurau achizițiile publice simplificate.
Contractul a fost încheiat cu Helios Dentserv, iar o lună mai târziu aceasta a încheiat cu firma lui Alexandru Pițurcă, PAV Green Energy SRL, un contract de cesiune de creanță, oferindu-i dreptul de a încasa de la MApN contravaloarea tuturor produselor medicale livrate.
Victor Pițurcă a jucat la mai multe echipe de fotbal, printre care și Steaua București, cu care a câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1986, iar după ce s-a retras din activitate a antrenat mai multe echipe de fotbal din țară și din străinătate.
În iunie 2013, Victor Pițurcă a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare în „Dosarul Valiza”, alături de George Becali (trei ani cu executare) și Teia Sponte (doi ani cu suspendare).

Romarm: Gabriel Țuțu are un „nivel ridicat de integritate”
Directorul general al Romarm este descris pe siteul companiei de stat ca fiind „un manager extrem de motivat și proactiv” și cu un „nivel ridicat de integritate”.
Cu „10 ani de experiență în Serviciul Român de Informații și 5 ani de securitate comercială, timp în care au fost menținute colaborări prolifice cu mai multe agenții guvernamentale, diplomatice și de informații”, se mai arată pe siteul companiei de stat.
Potrivit CV-ului său, Gabriel Țuțu a absolvit dreptul la Galați și masterul la Academia Națională de Informații, urmând apoi studii postuniversitare la Institutul Diplomatic Român și Colegiul Național de Apărare.
A lucrat la IPJ Galați, iar în SRI a intrat anul 2003, ca ofițer, până în anul 2011, după care a lucrat în câteva companii private, dar și la Ministerul Comunicațiilor și Ministerul Dezvoltării.
Înainte să ajungă director general la Romarm, el a a mai fost adjunct la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului și consilier la Loteria Română.